Правила за пребиваване

Уважаеми гости! Благодарим ви, че избрахте нашия хотел!
Молим внимателно се запознайте с правилата за пребиваване в Термо СПА хотел «Римска баня».

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

1. Тези правила са разработени на базата на действащото българско законодателство.

2. Термо СПА хотел «Римска баня» гарантира на своите гости спазване на конфиденциалност.

3. Забранено е пушенето във всички помещения на Термо СПА хотел «Римска баня».

4. Администрацията на хотела може да прекрати предоставянето на услуги на тези гости, които нарушават правилата за пожарна безопасност, пушат на непозволени места и не изпълняват законовите изисквания на администрацията.

5. Отзиви и препоръки относно работата на хотела може да оставите в книгата за мнения на рецепцията или на сайта на хотела.

II . ПРАВИЛА ЗА ПРЕБИВАВАНЕ В ХОТЕЛА

1. Хотелът работи за вас 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Освобождаването на стаите е до 12:00 ч., настаняването – след 14:00 ч.

2. Закуската се сервира в ресторанта на хотела от 8:00 до 10:00 ч. Ако желаете да закусите по-рано, моля обърнете се към рецепцията на хотела предишната вечер до 21:00 ч., за да ви приготвим сух пакет.

3. Вечерята (за настанените на пансион НВ) се сервира на блок маса или по сет меню от 19:00 до 21:00 ч. Напитки и храни на свободна консумация по менюто на ресторанта се сервират от 8:00 до 24:00 ч.

4. Моля оставяйте ценните си вещи и документи в сейфа в стаята си или на рецепция. За вещи, оставени без надзор в стаята или на територията на хотела, отговорност носи госта.

5. Безплатни за вас са следните услуги: паркинг (едно паркомясто на стая), обаждане на бърза помощ, поръчка на такси, събуждане по телефона, осигуряване на шивашки принадлежности (игла, конец), ползване на Wi-Fi.

6. Молим ви да пазите имуществото на хотела и да съблюдавате правилата за пожарна безопасност. Преди да излезете от стаята си, молим затваряйте прозорците, крановете за вода, изключете светлината и електроуредите. Гостът компенсира стойността на повреденото имущество в хотела в пълен размер в съответствие с вътрешните документи на хотела.

7. На територията на хотела работи система за видеонаблюдение (с изключение на тоалетните и хотелските стаи). Ползвайки услугите на хотела, вие се съгласявате с видеонаблюдението.

III. С ЦЕЛ ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕД И БЕЗОПАСНОСТ В ХОТЕЛА СЕ ЗАБРАНЯВА:

1. Пушенето в стаите, фоайетата и останалите помещения в хотела.

2. Използването на електроуреди в стаите (с изключение на разрешените).

3. Предаването на странични лица на ключ-карта от стаята ви.

4. Съхраняването на леснозапалими материали в стаите.

5. Внасянето на територията на хотела и съхраняването в стаите на материали и предмети, опасни за здравето и живота на околните.

6. Изнасянето и преместването на мебели от стаите.

7. Нарушаването на общоприетите норми на поведение, в това число и употребата на наркотици на територията на хотела.

8. Агресивното поведение и действия, заплашващи здравето и имуществото на околните..

9. Повреждането на имуществото на хотела.

10. Приемането на посетители в стаите след 23:00 ч., ако не са регистрирани и не са заплатили пребиваването си в хотела.

11. Паркирането на автомобили на входовете и изходите, както и в тревните площи.

12. Пребиваването в хотела с домашни любимци.

IV. РЕД ЗА РЕЗЕРВАЦИИ, НАСТАНЯВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ НА УСЛУГИТЕ В ХОТЕЛА

1. Можете да заплатите нощувката и другите предоставени ви услуги от хотела в брой, с дебитна или кредитна карта, съгласно действащите в хотела тарифи.

2. За гарантиране на резервацията се изисква 50% предплащане до 3 дни след резервацията. Ако в този срок не бъде получено авансово плащане, резервацията се анулира без предупреждение.
Депозит по резервация не се възстановява.
При анулиране на резервация до 5 дни преди началната дата депозитът остава за ползване при следващо посещение на госта без да се дължи неустойка.
При анулиране на резервация по-малко от 5 дни преди началната дата се усвоява стойността на първата нощувка, а останалата част остава за ползване при следващо посещение на госта.
При неявяване, депозитът се усвоява на 100%.
При анулиране на резервации по празнични пакети по-малко от 15 дни преди началната дата, депозитът се усвоява на 100%.
При напускане на хотела по-рано от направената резервация предплатената сума не се връща, а остава за ползване при следващо посещение на госта.

3. На гости, които при предишно свое посещение са нарушили раздел ІІІ на настоящите правила, може да бъде отказана резервация.

4. Хотелът има право да откаже резервация и на гост, който е правил резервация без да пристигне и без да уведоми хотела за отмяната на резервацията.

5. Ако гост закъснее повече от едно денонощие, резервацията му се анулира без уведомление.

6. Нощувката се заплаща в пълен размер, независимо от това колко часа е останал гостът в хотела.

7. Услуги като ранно настаняване (преди 14.00) и късно напускане (след 12.00) се предоставят на гостите само при наличие на свободни стаи в хотела и отсъствие на резервации за исканите дати и часове и се заплащат съгласно тарифите на хотела.

8. При пристигането си гостът е длъжен да представи личен документ (лична карта, задграничен паспорт, шофьорска книжка) и да попълни адресна карта. Хотелът може да откаже предоставянето на услуги на гост, който не представя личен документ.

9. Можете да продължите пребиваването си в хотела при наличие на свободни места. Заплащането на допълнителните нощувки е съгласно тарифата на хотела.

10. Гостите, останали във вашата стая след 23:00, са длъжни предварително да се регистрират на рецепция и да заплатят нощувката си съгласно тарифата на хотела.

12. Когато излизате от хотела, оставяйте ключ-картата си на рецепция. В случай на изгубване на картата, трябва да заплатите за нова съгласно тарифата на хотела.

Пожелаваме ви приятен отдих!
Администрацията на хотела.