Sl_Term_Spa_13
Sl_Massages_04
Sl_Massages_01
Sl_Massages_03
Sl_Massages_02

Масажи и ритуали

Термо СПА хотел «Римска баня» предлага на своите гости богат избор от различни спа процедури за една пълноценна  спа почивка на планина.

С професионалния масаж вие на първо място помагате на своя организъм да възстанови силите си след изтощителната работна седмица и дванадесетчасовия работен ден, неправилното положение по време на сън.

Масажът оказва физиологично въздействие, както на кожата, подкожната тъкан и мускулите, така и на организма като цяло. Той е средство за укрепване на здравето, поддържане на нормалната функционална активност на организма, профилактика и лечение на голям брой заболявания.

При извършване на масаж кожата се очиства от мъртвите клетки по повърхностния слой на кожата, подобрява се функцията на потните и мастните жлези, активизира се лимфо- и кръвообращението. Това води до премахване на венозния застой и подобряване на естествения трофизъм както на кожата, така и по-дълбоко в тъканта, повишава се тонуса на кожата и мускулите, усторява се обмяната на веществата. Всичко това спомага за подобряване на общото състояние на човека. Благодарение на масажа изчезват главоболието и болките в ставите, нормализира се артериалното налягане, кожата става гладка и еластична, ускорява се изгарянето на мазнините.

Източните спа ритуали в турската баня са програми за грижа за лицето и тялото, включващи по няколко процедури, допълващи се една с друга и взаимно усилващи действието си. Това е комплексна грижа, позволяваща достигане на релакс, оздравяване и подмладяване на организма, а също и корекция на фигурата и отслабване. Задължителен елемент от източния спа ритуал е загряването на тялото в турската баня (хамам).