Sl_Term_Spa_01
Hydrotherapy_03
Hydrotherapy_02
Hydrotherapy_01

Хидротерапия на тяло

Термалният СПА център на Термо СПА хотел «Римска баня» е оборудван с най-модерните съоръжения за хидротерапия на тяло.
Две мултифункционални вани дават възможност за провеждане на различни варианти на хидротерапия с доказан профилактичен и лечебен ефект.

Перлена вана
Перлената вана е вид хидромасаж, при който на тялото въздейства съчетанието на вода и въздух. Образуващите се във водата въздушни мехурчета наистина наподобяват перли.
При излизането от специалните малки отвори – дюзи на дъното на ваната, въздухът създава голямо количество мехурчета, които, съчетани с водния поток, масажират тялото на човека, намиращ се във ваната.

Хидромасажна вана
Хидромасажната вана представлява система от дюзи, вградени във ваната, които изграждат уникалната й конфигурация и създават водни потоци, масажиращи тялото с различна сила и под различен ъгъл.

Тангенторна вана
Процедурата се осъществява от масажист с помощта на специален шланг — тангентор. Налягането на водата на изхода на тангентора е от 1 до 4 атмосфери. Масажистът активно масажира определени зони от тялото на пациента с водната струя. Лечебният ефект от тангенторния масаж е много по-ефективен от обикновената хидромасажна вана, тъй като се увеличава влиянието на топлата водна струя.

Ползата от такива вани е очевидна. Те стимулират кръвообращението и нормализират кръвното налягане. Освен това подобни процедури намаляват болките в гърба и ревматичните болки, отнемат напрежението и мускулната умора. Заедно с подобряване на кръвообращението перлената вана стабилизира лимфната система, ускорява лечението на остатъчни възпалителни процеси. Въздушните мехурчета насищат кожата с кислород, спомагат за отпускането на тялото и за подобряване на настроението.