Sl_TermalWater_02
Sl_TermalWater_01
Sl_Hammam_01

Нашата термална вода

В Термо СПА хотел «Римска баня» термалната вода се използва навсякъде – за пиене, за къпане, в нашите топли минерални басейни и, разбира се, за процедурите в нашия СПА център.

Горещата вода ние получаваме от термален извор, а студената е чиста планинска вода от Пирин.

Балнеологичната експертна оценка потвърждава, че водата от нашия извор (+58 °C) помага за профилактика и лечение на стомашни проблеми, заболявания на черния дроб, жлъчката и бъбреците, проблеми с костите и ставите (хронични възпалителни заболявания, последици от изкълчвания, счупвания, ревматизъм), възпаления на нервните окончания, бронхити, астма, хрема, кожни болести и др. Водата помага и при възстановяване след травми и предотвратява образуване на камъни.

Нашата термална вода облекчава възпаленията, изчиства организма от токсини и тежки метали, прави кожата мека и здрава, а косите – гъсти и нежни като коприна.

Солите, съдържащи се в нашата минерална вода, са изключително полезни за здравето.

Хидрокарбонатите поддържат киселинно-алкалното равновесие на организма, а хидрокарбонатните и натриевите йони нормализират стомашната секреция. Хлоридите подпомагат стомашната секреция и увеличават киселинността на стомашния сок. Сулфатните и магнезиевите йони леко раздразват слизестата обвивка на стомаха и предизвикват умерено слабителен ефект. Те са полезни и за нормализиране на функциите на сърдечно-съдовата система. Калциевите йони и флуорът са особено важни за здравината на зъбите и костите. Метасилициевата киселина влияе благоприятно на храносмилателната система и спомага отвеждането на токсините.

Ето някои препоръки за употреба на водата:

  1. Горещата терална вода има леко слабително действие. Пийте я в първите дни от пребиваването си в Термо СПА хотел «Римска баня», за да изчистите организма си.
  2. За ежедневна консумация се препоръчва употребата на студена вода или гореща, разредена със студена в равни пропорции.
  3. Препоръчителното количество за човека е 2-2,5 литра вода за ден. Ако до сега не сте се придържали към това правило, сега е времето да започнете.
  4. Пийте повече вода при физически натоварвания и след водни процедури.
  5. Ако искате да отслабнете, изпивайте две чаши вода половин час преди хранене.
  6. Чаша топла вода сутрин на гладно ще помогне на стомаха ви да се събуди.