winter2-rimska-banya
M_RB_Sportpl_1
M_RB_Detskaya_1
balom-fiesta_rimska-banya
pirin-rimska-banya
rolskiy-rimska-banya

Развлечения

Животът в Термо СПА хотел «Римска баня» и околностите не спира през цялата година.

Тук има и ски курорт, и чудесна природа, и културен живот, и исторически паметници. А и самият Термо СПА хотел «Римска баня» знае какво да предложи на своите гости – екскурзии, велосипеди под наем, спортни занимания на висококачествена спортна площадка, а за любителите на спокойния отдих – басейни и плаж, където може да се попечеш на слънце.
.

През зимата при нас никога не възниква въпросът с какво да се занимавам. Термо СПА хотел «Римска баня» е разположен до модерния ски курорт Банско. Ски сезонът продължава от 15 декември до 15 април.

Ски курортът Банско е построен през 2004 г. „от нулата“, но вече си е спечелил названието зимна столица на България и успешно конкурира европейските курорти.

В Банско има повече от 65 км ски писти с различно ниво на трудност. Има писти за новаци, 8 подемника, 8 км ски път и една стръмна писта. Опитните скиори ще бъдат очаровани от сложната «черна» писта на името на олимпийския шампион  Алберто Томба.

Ако никога не сте се качвали на ски – сега е моментът да се научите. В Банско има ски училища, в това число и за деца. Разбира се, има и ски-гардероби, откъдето може да си вземете под наем ски и оборудване. А Термо СПА хотел «Римска баня» предлага безплатен трансфер до кабинковия лифт през целия ски сезон.

Няма да скучаете и през пролетта, лятото и есента. Природата около хотела е прекрасна. Опитните планинари могат да покоряват върховете на Пирин по множеството туристически маршрути от Банско. А за тези, които не обичат пешеходните преходи, Термо СПА хотел «Римска баня» предлага велосипеди под наем, за да изследват околността  «яздейки».

За всички, които обичат по време на почивката си да изучават културата на страната и да научат нещо ново, можем да намерим екскурзовод. Само попитайте на рецепция. Сред най-известните туристически забележителности са историческите сгради и църквата в гр.Банско, етнографският музей «Велянов дом», домът и гробът на пророчицата Ванга и един от символите на България – Рилският манастир. Посетете село Добърско, за да се докоснете до живата българска история.

В село Баня също има много интересни забележителности: изцяло реставрираните антични римска и турска баня, църквата Св.Георги, обявена за паметник на културата.

Любителите на винения туризъм също няма да скучаят! На 2-3 часа с автомобил от  Термо СПА хотел «Римска баня» в района на Мелник има 7 винарни.

А какво възстановяване без спортни игри на чист въздух? В Термо СПА хотел «Римска баня» има голяма (25 м на 42 м) спортна площадка с акрилна настилка, където може да играете тенис, волейбол, баскетбол, хандбал и минифутбол. Целият необходим спортен инвентар може да вземете под наем от хотела.

Хотелът с удоволствие приема спортни отбори, които търсят спокойно и удобно място за тренировки.